3D flippers maken eend weer mobiel

Een strenge winter in Wisconsin zorgde voor het stukvriezen van de flippers van eend Philip. Hierdoor kon het dier zich niet meer op een natuurlijke wijze voortbewegen. Echter heeft zijn baasje hier een oplossing voor gevonden: Het printen van nieuwe 3D flippers.

Vicki Rabe- Harrison, het baasje van de eend nam hiervoor contact op met een oud leraar. Docent Jason Jischke besloot de vrouw te hulp te schieten. Hij besloot de flippers te printen via zijn 3D printer op de South Park Middle School. Dit proces heeft uiteraard de nodige voeten in de aarde gehad. Na zes weken van experimenteren wisten ze de perfecte flippers aan te meten.

Er is besloten om Philip op te laten nemen in een opvangcentrum. Hier kan het dier in bijzijn van meerdere eenden in alle rust wennen aan zijn nieuwe onderstel. Het gaat gelukkig heel erg goed met de eend, tot groot genoegen van alle betrokkenen. „We zijn goede vrienden geworden dus ik ga hem erg missen”, aldus Jason. De nieuwe flippers bieden de eend een bijzondere tweede kans. Een mooi nieuw stel flippers waar hij weer vrolijk mee in de rondte waggelt.

The post 3D flippers maken eend weer mobiel appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline