5 leuke weetjes over hamsters

Hamsters mogen dan klein zijn, maar deze vriendelijke huisdieren hebben zeker een groot hart. De schattige, harige beestjes zijn een van de meest populaire kleine huisdieren. Hier zijn slechts een paar van de vele interessante feiten over hamsters en hun gewoonten.

1. Hamsters werden ‘ontdekt’ in de Syrische woestijn minder dan 100 jaar geleden.
Hoewel hamsters afkomstig zijn uit verschillende delen van de wereld, zijn Syrische hamsters de meest populaire huisdier hamsters.

2. Hamsters zijn nachtdieren. Omdat ze de hele dag slapen, kunnen hamsters zeer luidruchtig zijn ‘s nachts. Het beste is om ze buiten je slaapkamer houden als je niet wilt dat ze je te storen terwijl je slaapt. Ze kunnen soms wel de hele nacht in hun radje rennen. Gedurende de dag, verblijven ze idealiter in een rustige omgeving en worden ze het liefst met rust gelaten.

3. Syrische hamsters zijn graag alleen. Syrische hamsters zullen vechten als bij elkaar worden gehouden, dus is het het best om een ​​ieder in zijn eigen kooi te houden. De territoriale natuur begint bij ongeveer 6 tot 10 weken oud.

4. De tanden van hamsters groeien continu. Daarom moet je ze voorzien van iets om op te kauwen, zodat hun tanden gezond blijven. Houtblokken en speelgoed van hooi zijn goed voor dit doel, maar ceder, dennen en zachte kunststof voorwerpen kan je beter vermijden omdat deze schadelijk kunnen zijn.

5. Hamsters vereisen veterinaire zorg. Waaronder tanden in orde maken, indien nodig.  Als u tekenen ziet die erop kunnen wijzen dat uw huisdier ziek is (bijv. diarree, loopneus,, huidletsels of ongewoon gedrag), neem hem mee zo spoedig mogelijk mee naar de dierenarts.

 

The post 5 leuke weetjes over hamsters appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline