Arthur: Van Ecuador tot in Zweden

Delen

ArthurEen Zweeds team dat deelnam aan de ‘Adventure Racing World Championship’, een barre tocht van 690 km, kon hun ogen niet geloven toen ze even halt hielden om hun honger te stillen. Net toen ze wilden beginnen aan hun maaltijd kwam er ineens een magere zwerfhond vanuit het Ecuadoriaanse regenwoud. Enkel teamleden hadden medelijden en gaven hem wat eten.

Toen ze terug aanstalten maken om te vertrekken besloot de zwerfhond blijkbaar om het laatste deel van de extreme trektocht mee te lopen met de Zweedse sporters.

Hij onderging dezelfde ontberingen en weigerde zijn nieuwe vrienden te verlaten.

Wanneer de sporters met de kajak wilde rivieren moesten afvaren, zwom hij naast hen. Wanneer ze bergen moesten bedwingen, week hij geen meter van hun pad. Wanneer ze door modder moesten klauteren, bleef hij voortdurend in hun kielzog.

De Zweden besloten hun nieuwe vriend Arthur te dopen en tijdens het traject ontving het team keer op keer een staande ovatie van de toeschouwers, ontroerd als ze waren door de fantastische toewijding van Arthur voor het team en omgekeerd.

Na zes dagen ploeteren, haalden ze samen de finish en toen beseften de teamleden dat ze het dier dat hun hart had gestolen, onmogelijk in Ecuador konden achterlaten.

De hond werd geadopteerd door een teamlid en werd meegenomen naar Zweden waar hij heden kan rusten in zijn gouden mandje.

 

Delen

The post Arthur: Van Ecuador tot in Zweden appeared first on Hondennieuws.

Hondennieuws

fritzonline