Begin zeehondenjacht: ‘Stop de Knuppels!’

Dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren lanceert de campagne Stop de Knuppels om aandacht te vragen voor de voortdurende zeehondenjacht in de wereld.

Zeehonden jacht bontHet nog steeds doodknuppelen van jonge zeehondjes in Namibië en Canada is onacceptabel en moet onmiddellijk stoppen, volgens de organisatie. De campagne heeft als doel voor eens en voor altijd af te rekenen met de brute zeehondenjacht die doorgaat, ondanks het feit dat Europa en veel andere landen een importverbod hebben ingesteld op zeehondenproducten. In Canada wordt de jacht  nog enkel met subsidies van de Canadese overheid in stand gehouden.

Zeehondenjacht verbieden

Bont voor Dieren is ervan overtuigd dat de strijd tegen de zeehondenjacht meer kans van slagen heeft dan ooit. De hele wereld kijkt mee en de druk op Canada moet worden opgevoerd. Daarom zal Bont voor Dieren in Europa en in Canada de beleidsmakers gaan spreken en ze wijzen op de wreedheden die nog steeds plaatsvinden op tienduizenden jonge zeehondenpups. Er is nog amper een markt voor de zeehondenvellen, dus ook dat zal door Bont voor Dieren in kaart worden gebracht. Verder zal de zeehondenjacht gefilmd worden zodat heel de wereld kan zien op welke schaal en welke brute wijze de zeehondjes gedood worden. De nieuwe campagne heeft voornamelijk een voorlichtende functie: veel mensen weten niet eens meer dat de zeehondenjacht op grote schaal plaatsvindt en het dierenleed in Canada en Namibië lijkt soms vergeten.

Op de website StopdeKnuppels.nl staan de meest recente feiten over de zeehondenjachten overal ter wereld. Om onze campagne te steunen, kan de bezoeker een steentje bijdragen door aankoop van een tas+pen.

The post Begin zeehondenjacht: ‘Stop de Knuppels!’ appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline