Ben jij klaar voor een vogel als huisdier?

Thuiskomen en je huisdier zien is een van de grootste genoegens van het leven. Ben jij voorbereid op het hebben van een vogel? Lees hieronder de pluspunten, minpunten en de uitslag

Pluspunten

– Intelligent – Vogels kunnen tellen, woorden herkennen en trucs leren. Sommige soorten kunnen zelfs leren spreken.  Ze kunnen zelf zinnen maken, en praten rond de woorden die ze niet kennen, net als een mens probeert om een ​​vreemde taal te spreken.
– Vriendelijk – De meeste gezelschapsdieren genieten van knuffels, en ze houden ervan om te worden betrokken bij alles wat je doet. Hij kruipt tegen je aan op de bank en vergezelt je als je achter je computer zit.
– Mooi – Dat weet je zelf ook wel ;-)

Minpunten

– Snel verveeld – Als een huisdier vogel zich te vaak verveeld, wordt hij depressief en begint zichzelf te snijden of aan zijn veren te trekken. . Als u besluit om een ​​vogel te nemen, overweeg dan om er twee of meer te kopen, zodat ze elkaar gezelschap kunnen houden.
– Gevaar voor letsel – Dit is vooral bij de papegaaien. Een bange vogel zal bijten. De snavels die zijn bedoeld om te graven in levende bomen en open walnoten te kraken zijn sterk en scherp genoeg om te bijten. Als er kinderen in het huis zijn, zullen papegaaien kinderen nooit benaderen zonder dat u of een andere volwassenen die de papegaai vertrouwt er bij is.
– Kosten – Verzorging en onderhoud van een vogel is geen goedkope hobby. De papegaai moet eten en spelen. Daarbij hebben we natuurlijk de aankoopprijs van het dier, de kooien, de eerste ronde van speelgoed en gerechten, en veterinaire kosten.
– Lawaai – Sommige soorten vogels zijn verrassend luid, zelfs als ze rustig en gelukkig zijn. Houd hier rekening mee

Het vonnis

Je hebt het wat nagedacht en alle details over uw favoriete soorten onderzocht. Als je zeker weet dat je klaar bent om een ​​vogel of drie toe te voegen aan je familie, wacht een week en zoek dan pas naar een verkooppunt. Niet iedereen was zo voorzichtig als ze een vogel aan het huishouden toevoegen, dus er zijn veel vogels te vinden in de pleegzorg en papegaai schuilplaatsen. Denk aan het helpen van een of meer van deze vogels vinden hun altijd huis.

The post Ben jij klaar voor een vogel als huisdier? appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline