Beweging voor je hamster

Je hamster lijkt misschien maar een klein rustig beestje, maar ook hij heeft beweging nodig. In dit artikel bespreken we een paar belangrijke punten om te onthouden.

Hamsterwiel

Je hamster heeft een hamster wiel nodig. Zorg ervoor dat het groot genoeg is voor de hamster die je hebt. Als je hamster zijn rug zal moeten buigen om het te gebruiken, dan is het wiel te klein. Massieve kunststof wielen zijn veiliger dan de ouderwetse spaakwielen. Ze hebben geleid tot veel blessures door de jaren heen.

Een buizencomplex

Hamster woningen die zijn samengesteld uit in elkaar grijpende plastic buizen zijn erg populair. Helaas, de buizen hebben de neiging om te smal te zijn voor gouden hamsters. Hierdoor kunnen hamsters vaak weer vastlopen. Ook zijn de buizen zeer moeilijk schoon te houden. Koop liever iets wat comfortabel is voor je huisdier in plaats van iets wat er leuk uit ziet. Hamsters genieten van het hebben van een plek om te graven en te verbergen. Er zijn vele “hamster homes” direct beschikbaar zonder buis componenten, en ook deze zien er vaak leuk uit!

The post Beweging voor je hamster appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline