Bewoner (39) ontsnapt op nippertje met hond aan uitslaande brand in Diepenbeek

Op de Steenweg in Diepenbeek is maandagavond rond 22 uur een uitslaande brand uitgebroken. De 39-jarige bewoner en zijn hond konden op het nippertje ontsnappen. De man is wel ter controle naar het ziekenhuis gebracht, en ook de hond werd naar de dierenarts gebracht.

Het vuur breidde zich snel uit en zorgde voor zware rookontwikkeling. De alleenstaande 39-jarige bewoner was op dat moment al aan het slapen, maar kon toch nog op tijd naar buiten kruipen. Zijn hond wist ook te ontsnappen. De man is ter controle meegenomen naar het ziekenhuis en kan bij zijn vrienden opgevangen worden. Zijn hond werd door de buren opgevangen, maar volgens hen snakt het beestje constant naar adem. Het zal naar de dierenarts gebracht worden.

De brandweer Zuid-West Limburg kwam blussen en had de brand rond 22.30 uur onder controle. Het huis is wel volledig uitgebrand en onbewoonbaar door de zware rook- en brandschade. Waar en hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk. De Steenweg werd in beide richtingen afgesloten.


Het Nieuwsblad : NB

fritzonline