Bijtschildpad is geen lieverdje!

De Bijtschildpad heeft zijn naam te danken aan het feit dat hij naar alles hapt wat in zijn buurt komt. Hij is voor niets en niemand bang, zelfs voor (jonge) krokodillen en alligators gaat hij geen blokje om!

bijtschildpad 2

Foto’s: Wikipedia

Bijtschildpadden brengen het grootste deel van hun leven onder water door. Vooral in hun eerste levensjaren houden ze zich goed schuil om te voorkomen dat ze door andere diersoorten worden opgegeten. Ondertussen groeien ze ontzettend snel: na één jaar is hun schild al ruim 15 centimeter groot.

Voedsel

De agressieve Bijtschildpad is een omnivoor die iets meer plantaardig dan dierlijk voedsel eet. Soms doet hij zichzelf tegoed aan een watervogel, maar meestal houdt hij het bij kleinere dieren als vissen, waterslangen en andere schildpadden.

Trucje

Sommige bijtertjes hebben een leuk trucje om hun prooi te vangen: ze bewegen hun felgekleurde tong net of het een worm is en lokken daarmee vissen, die zo hun bek in zwemmen.

Waar?

De Bijtschildpad komt voornamelijk voor in het noordelijke deel van de Verenigde Staten en Canada, maar het beestje wordt ook steeds vaker gesignaleerd in Nederland. Hier leven ze op de bodem van rustige meren, plassen en rivieren. Je bent dus gewaarschuwd!

The post Bijtschildpad is geen lieverdje! appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline