Border collie Woody (6) is ‘mooiste hond van Oostakker’: “Hij heeft een eindeloos geduld”

Een sjoesjoe met veel geduld die heel wat kunstjes kan. Geen wonder dat de 6-jarige border collie Woody zondag verkozen is tot ‘mooiste hond van Oostakker’.

De wedstrijd was een ideetje van Vreiland, een zomerbar in het Lourdesbos en ook baasje van buiten Oostakker mochten zich inschrijven. 15 trouwe viervoeter namen uiteindelijk deel aan de wedstrijd. Van de kennismakingsronde leerde de jury dat Caroline Deloof (29) Woody adopteerde omdat zijn vorig baasje er niet meer voor kon zorgen. Zijn favoriete menseneten: brood, wortels en vlees.

Nog wat rondlopen, een slalom nemen, door een hoepel springen en de buit was binnen. Zo leek het althans. Want op het einde ging het nog bijna mis toen Woody niet wilde rollen. “Na drie keer proberen, rolde hij meteen twee keer na elkaar. Dat zorgde voor een super toffe ambiance”, zegt Caroline.

Sjoesjoe

De uitdrukking ‘eigen kind, schoon kind’ geldt ook voor honden, beseft Caroline. “Maar Woody ziet er niet alleen mooi uit, zijn karakter is nog mooier. Hij kan zeer gefocust zijn, knuffelt graag, is super lief en heeft een eindeloos geduld. Het is een echte sjoesjoe.”

Wat Caroline met het prijzengeld – een waardebon van 25 euro in een dierenwinkel – gaat doen weet ze nog niet: “Misschien koop ik er eten mee of zo’n piepende bal. Daar is hij zot van.”


Het Nieuwsblad : NB

fritzonline