Chinese dwerghamsters, geboren eenlingen.

De Chinese dwerghamster staat te boek als een zeer solitair dier. Het is dan ook niet mogelijk om meerdere van deze dwerghamsters samen in één verblijf te laten vertoeven. In dat geval vechten ze elkaar de kooi uit.

De knaagdieren zijn heel erg op zichzelf gericht en het is dan ook belangrijk dat iedere Chinese hamster individueel gehuisvest wordt. Hier binnen knappen ze dan ook graag hun eigen zaakjes op. Wel is het raadzaam om ervoor te zorgen dat er zich binnen de kooi voldoende speeltjes bevinden. Op deze manier zal het diertje zichzelf eindeloos blijven vermaken.

Al vier of vijf weken na de geboorte zijn de dieren geslachtsrijp. Een vrouwtje moet tien weken oud zijn voor ze zich voort kan planten. De draagtijd bedraagt echter maar een kleine drie weken. Bij een zwangerschap komen er gemiddeld 7 tot 12 kleine dwerghamstertjes ter wereld. Deze leven de eerste veertien dagen na de geboorte nog met hun oogjes gesloten. De kans is groot dat er al snel gevechten uitbreken wanneer de gehele kroost te lang samenblijft. Het is dan ook gebruikelijk dat de jonkies al na drie weken gescheiden van hun moeder worden en er verder alleen voor staan.

The post Chinese dwerghamsters, geboren eenlingen. appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline