De 10 intelligentste dieren ter wereld

Woensdag! De werkweek is weer bijna door midden. Om dit samen met u te vieren hebben we voor u een top 10 samengesteld met daarin de intelligentste dieren ter wereld. Welke verrassingen vindt u terug en welk dier staat er op de nummer één positie? Lees hiervoor snel verder.

10. Katten

De intelligentie van de kat komt met name naar voren wanneer hij gaat jagen. Ze beschikken over goede zintuigen en zijn daarnaast zeer wendbaar, waardoor ze hun prooi vaak te slim af zijn. Hoewel trainingen voor de kat niet zo gangbaar zijn als die voor de hond zijn ze wel behoorlijk leergierig en bedreven in het aanleren van nieuwe vaardigheden.

cat-697113_640

9. Eekhoorns

Het onderschatten van de eekhoorn zou een grote misvatting zijn. Ondanks zijn kleine lichaam en dito hoofdje, beschikt dit dier over een ontzettend goed geheugen. Hierin slaat het constant de juiste plekjes op om aan eten te komen. Tevens vergeet dit beestje nooit waar hij zijn eten vervolgens opslaat.

squirrel-493790_640

8. Olifanten

Verhoudingsgewijs hebben olifanten één van de grootste hersenmassa’s onder alle diersoorten. Daarbij zijn ze in staat om de complexe werking van sociale interacties en empathie te begrijpen. Dit in tegenstelling tot vele andere dieren.

elephant-673070_640

7. Octopussen

Net als bij de kat is de intelligentie van de octopus vooral gericht op het jagen. Als het gaat over de groep van ongewervelde dieren, zijn octopussen de meest intelligente wezens. Ze zijn zeer ervaren jagers die gebruik maken van goed ontwikkelde strategieën bij het vinden van hun voedsel.

squid-832175_640

6. Honden

Hoewel elk hondenras een eigen niveau van intelligentie kent vallen ze in het algemeen te scharen onder de intelligentste. Ze zijn snel in het onder de knie krijgen van nieuwe vaardigheden. Ook reageren ze positief op menselijke trainingen. Daarnaast zijn het zeer nieuwsgierige dieren. Los van het IQ beschikken honden over een zeer hoge emotionele intelligentie.

dog-280332_640

5. Walvissen

Walvissen staan te boek als uitstekende probleemoplossers. De intelligentie van deze dieren komt tot uiting bij de onderlinge communicatie met soortgenoten. De complexe geluiden die ze maken helpen ze om activiteiten effectief te coördineren.

humpback-79854_640

4. Papegaaien

Een papegaai beschikt over het beroemde vermogen om geluiden en tonen over te nemen van andere wezens. Aan de hand van een uitstekend geheugen zijn ze in staat om opgenomen geluiden en tonen lang op te slaan. Deze kunnen dan ook voor een lange periode worden nagebootst door de papegaaien.

ara-856574_640

3. Dolfijnen

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de dolfijn een van de dieren is die beschikt over de grootste hersencapaciteit. Gekenmerkt door hun geavanceerde communicatievaardigheden zijn ze ook in staat om zichzelf te herkennen in een spiegel.

dolphin-203875_640

2. Varkens

Varkens weten zich makkelijk aan te passen aan complexe milieusituaties omdat ze de mogelijkheid hebben om snel nieuwe vaardigheden te leren. Diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat de intelligentie van deze diersoort te vergelijken valt met een kind van 3 jaar oud.

piglet-439911_640

1. Chimpansees

De manier van denken tussen mensen en chimpansees valt met elkaar te vergelijken. Ze zijn in staat om hun omgeving te manipuleren. Ook gebruiken ze diverse voorwerpen om bepaalde taken uit te voeren. Los van het uiterlijke vertoon lijkt de chimpansee ook in deze kenmerken het meest op de mens.

chimpanzee-830535_640

Bron: Dierenweetjes

 

The post De 10 intelligentste dieren ter wereld appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline