Des is de harigste hond van Vlaanderen

De harigste hond van Vlaanderen woont in de Rumstse Petrus Van der Taelenstraat. Baasje Monique Hertleer (60) schreef Des in voor de wedstrijd van radiozender Joe FM, die afgelopen weekend werd betwist.

De voorbije weken gingen Joe-presentatoren Raf Van Brussel en Rani De Coninck op zoek naar de Leukste Hond van Vlaanderen. Enkele duizenden baasjes schreven hun huisdier in. Bij hen ook Monique Hertleer, die Resis Destiny Sunday Morning als beste vriend in haar huis heeft rondlopen.

“Het gaat om een Bearded Colli”, zegt Monique. “Ik kocht het dier drie jaar geleden. Het is een teef met een naam zo lang als haar haar. Maar ik gaf haar toch de makkelijkere roepnaam ‘Des’. Ik was meteen gecharmeerd door de enorme vacht van het dier.”

De haren worden makkelijk dertig centimeter lang. De ruiperiodes vormen voor Monique geen probleem. “Omdat het om lange haren gaat, zijn ze makkelijk op te kuisen. Alleen het borstelen vraagt wel wat tijd. Wekelijks ben ik daar toch een drietal uur mee bezig. Maar dat schept juist een goede onderlinge band.”

Verschillende categorieën

De wedstrijd op Joe FM telde acht verschillende categorieën. Naast de stoutste, de heetste, de grootste, de vriendelijkste, de hulpvaardigste, de schattigste en de strafste hond werd ook de ‘harigste hond’ van Vlaanderen gekozen. In de jury zaten James Cooke en Gert Verhulst.

In totaal werden 24 honden geselecteerd die afgelopen weekend in de Joe-studio‘s in Vilvoorde werden verwacht. “Ik nam met Des nooit eerder aan wedstrijden deel”, gaat Monique verder. “Ik ben dat in de toekomst ook niet echt van plan, hoewel ik het toch een aangename dag vond. Haar tegenstrevers, een Afghaanse windhond en een Newfoundlander, moesten het afleggen in de finale.”

In de living van de woning in Rumst prijkt vanaf deze week de trofee met bovenaan een gouden been. Des zelf kreeg een snoepmand met hondenbrokken cadeau. Later volgt nog een fotoshoot van Monique met haar Harigste hond van Vlaanderen.

https://joe.be/nieuws/de-leukste-hond-van-vlaanderen-alle-winnaars-op-een-rijtje


Het Nieuwsblad : NB

fritzonline