Diergaarde Blijdorp opent ‘Hart van Afrika’

Afrika komt naar Nederland! In een gloednieuw verblijf in Diergaarde Blijdorp zijn vanaf het paasweekend penseelzwijnen en bosbuffels te zien – dieren die je in het wild alleen in Centraal-Afrika ziet. In het Rotterdamse Blijdorp leven de twee diersoorten nu samen, maar dat is nog wel even wennen…

Bosbuffel en penseelzwijnDe eerste kennismaking tussen de penseelzwijnen en de bosbuffels was best spannend. De penseelzwijnen durfden nog niet echt contact te maken. Toch gaan ze zich in het nieuwe verblijf waarschijnlijk al gauw op hun plek voelen. Het gebied is ingericht als een bosachtige biotoop met rotsen, een schuilhut en diverse bomen. De bodem is bedekt met houtsnippers waarin de zwijntjes kunnen wroeten en zoeken naar lekkernijen. En er hangt een speciale voederton: als bezoeker kun je daarmee helemaal zelf voer in het verblijf laten vallen.

Tanni en Ellen

De bosbuffels zijn nieuw in Diergaarde Blijdorp. Tanni en Ellen, zoals de twee goedmoedig uitziende dieren heten, zijn een geschenk van de Engelse dierentuin Marwell Zoo. Ze hebben een pittig karakter en zijn snel en wendbaar. Met hun achterover gekrulde hoorns en hun langbehaarde oren zijn ze een opvallende verschijning in het Hart van Afrika, zoals het nieuwe verblijf gaat heten.

Ook okapi’s

Het Hart van Afrika groeit de komende tijd door met onder meer een nieuw okapiverblijf. Ook de giraffen en Afrikaanse vogels krijgen het komende jaar een plekje in het gebied.

The post Diergaarde Blijdorp opent ‘Hart van Afrika’ appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline