Eerste Huisdieren Uitvaartbeurs: gedenken en eren

Helaas krijgen baasjes er uiteindelijk mee te maken: het overlijden van een huisdier. De eerste Huisdieren Uitvaartbeurs ‘Memories Forever’ op 2 november 2014 in Zaltbommel speelt in op een groeiende behoefte om huisdieren te eren en te herdenken.

hond zielig 2Op de Memories Forever Huisdieren Uitvaartbeurs is een grote variëteit aan standhouders aanwezig. Denk hierbij aan een natuurdierenbegraafplaats, rouwbegeleiding, dierentolken, portretschilders, fotograaf, rouwboeket bloemist, uitvaartzangeres Nadita Alferink, dierenrouwkaarten, urnen, assieraden, sieraden van de haren van honden/katten enz. Op de beurs zijn sieraden, urnen en overige artikelen uiteraard ook te koop.

Huisdieren en kinderen

Voor kinderen kan het overlijden van een dier een grote klap zijn, in de kinderhoek kunnen kinderen onder begeleiding van professionele coach Ineke Vliem hierover praten en een tekening maken van hun huisdier en/of een houten sleutelhanger of magneet versieren en natuurlijk na afloop meenemen. De beurs vindt plaats op 2 november 2014 van 10.00 tot 17.00 uur in het Dogcenter in Zaltbommel. Uiteraard zijn honden welkom op deze dag. Toegang is 2 euro, kinderen tot 12 jaar gratis entree.

Lees op www.memories-forever-beurs.com meer informatie.

Initiatiefnemer

Betty Heideman is initiatiefnemer van deze beurs. Sinds 1999 is zij nauw betrokken bij het lot van met name de honden uit Spanje, vanaf 2005 woont zij in Frankrijk waar ze een t(e)huis voor oude, zieke en gehandicapte honden heeft. Zij maakt zelf houten dierenurnen, is auteur van diverse dierenboeken, oud oprichtster van de Greyhounds Rescue Holland, de Animal Medical Care Foundation en een van de eersten in Nederland die een Huisdierenoppasbureau startte.

 

The post Eerste Huisdieren Uitvaartbeurs: gedenken en eren appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline