Even voorstellen: kamelenvrouw Joyce Schröder

Kamelenvrouw Joyce Schröder kwam in 1995 voor het eerst in de Sinaï. Daar werd zij niet alleen verliefd op de woestijn, maar ook op haar kameel Dalèl. Met hem én met de bedoeïen en hun kamelen maakte ze vele woestijntochten.

Kameel woestijn vrouwAnno 2014 woont zij samen met haar vier kamelen met en tussen de bedoeïenen in Dahab, Zuid-Sinaï. Sinds 2003 heeft Joyce haar eigen reisorganisatie DesertJoy, die nomadische reizen door de woestijn organiseert. Samen met de bedoeïenen en hun kamelen geeft zij de reiziger voorgoed een andere kijk op de woestijn en op de kameel. Daarnaast zorgt Joyce er met de DesertJoy-reizen voor dat er een stukje van het nomadenbestaan van de bedoeïenen blijft bestaan.

Troost en liefde

Jarenlang waren Joyce en kameel Dalèl een twee-eenheid. In 2006 overleed Dalèl, maar direct daarna ontving Joyce al op de eerste tochten zonder hem ontzettend veel troost van zowel de kudde als geheel als van iedere kameel afzonderlijk. Ze kreeg veel meer oog voor de andere kamelen en zo resulteerde haar liefde voor kamelen in de oprichting van Stichting Dalèl. Daarmee komt zij op voor het kamelenwelzijn in de Sinaï. Joyce doet dit door middel van onder meer een adoptieprogramma, medische zorg, voerondersteuning en verbetering van het kamelentuig. Omdat er weinig tot geen veterinaire zorg voor kamelen ter plaatse is en de bedoeïenen zelf maar beperkte middelen hebben, werkt zij samen met dierenarts Peter Klaver.

The post Even voorstellen: kamelenvrouw Joyce Schröder appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline