Geleidehonden in de spotlight tijdens waterlichtjesrace! Doe je mee?

Met de grootste waterlichtjesrace ter wereld, Geleidehonden Light Night, wil KNGF Geleidehonden op zondagavond 28 september in het Amsterdamse Bos haar bijzondere honden in de schijnwerpers zetten.  De opbrengst van de lichtjes gaat naar de opleiding van geleidehonden. Zangeres en presentatrice Do zal samen met Ellen Greve, directeur KNGF Geleidehonden, de gastvrouw van de avond zijn.

Geleidehond in schijnwerpers 2KNGF Geleidehonden legt de lat graag nog iets hoger en heeft zich inmiddels als doel gesteld 2015 lichtballonnen te verkopen voor de race. Ellen Greve  legt uit waarom juist dit getal: ,,Volgend jaar vieren wij ons tachtigjarig jubileum. Tijdens de Geleidehonden Light Night hoop ik dat we hier symbolisch op vooruit  kunnen blikken door 2015 lichtjes te verkopen.  Die opbrengst gaat dan weer naar onze toekomstige geleidehonden. Daarmee is de cirkel helemaal rond.

Do presenteert

Presentatrice Do zal de avond in het Amsterdamse Bos presenteren en de bezoekers persoonlijk kennis laten maken met de gehandicapte bazen en hun honden. Zij zal laten zien hoe geweldig de geleidehonden het leven van hun gehandicapte baas kunnen verlichten. ,,De Geleidehonden Light Night wordt écht een bijzondere avond. Doe allemaal mee aan de lichtjesrace. Zo zetten we de geleidehonden in de spotlight!”, aldus Do.

KNGF Geleidehonden houdt dit jaar voor de eerste keer de Geleidehonden Light Night. De avond staat volledig in het teken van de geleidehond, assistentiehond en buddyhond. ,,Onze professioneel opgeleide honden staan dag en nacht kwispelend klaar voor hun gehandicapte baas. Zij verlichten het dagelijkse leven van hun baas op een onvervangbare manier en daarom verdienen deze honden het om eens per jaar het stralende middelpunt te zijn. Dat gebeurt symbolisch met een recordaantal lichtballonnen”, zegt Ellen Greve, directeur van KNGF Geleidehonden. De entourage van het donkere bos waar vele honderden lichtballonnen het water van de roeibaan vullen geeft het evenement een unieke uitstraling en versterkt het symbolische karakter. Singer-songwriter Mattanja Joy Bradley zorgt voor muzikale ondersteuning. Natuurlijk met haar hond Opa aan haar zijde op het podium.

Meer informatie over de Geleidehonden Light Night: www.lightnight.nl.

The post Geleidehonden in de spotlight tijdens waterlichtjesrace! Doe je mee? appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline