Hoe herken en behandel ik een zwerfkat?

Het is in Nederland een goed gebruik dat katten redelijk vrij mogen rondlopen van hun baasjes. Wanner u er op straat dan ook eentje tegenkomt is de kans groot dat dit dier in de omgeving woonachtig is. Dit gaat echter niet voor alle katten op..

Deze dieren zijn zeer gedreven in het smeken om aandacht of voedsel. Het is dan ook te voorbarig om te denken dat iedere kat die dit doet niet voorzien is van een baasje. Een kater kan er door verschillende redenen extra hulpbehoevend uitzien. Oogt het dier extreem mager, gewond of ziek, schakel dan een derde partij in. Breng het dier langs bij een asiel of schakel in een dergelijk geval de dierenambulance in. Twijfels over de rechtmatige eigenaar kunnen zich vanzelfsprekend ook voordoen wanneer een kat er kerngezond uitziet. In dat geval voorzien we u graag van de volgende tips:

– Om de eigenaar van een kat te vinden is het een mogelijkheid om te laten controleren of het dier gechipt is. Dit valt na te gaan bij een dierenarts bij u in de buurt. Hier zitten meestal ook geen enkele kosten aan verbonden.

– Kijk in uw buurt uit naar posters waarop het dier mogelijk als vermist wordt opgegeven.

Naast dit alles zijn er ook een aantal sites in het leven geroepen waar vermiste katten geregistreerd kunnen worden. Neem hiervoor een kijkje op www.mijndieriszoek.nl of www.amivedi.nl. Of u nu onderdeel bent van de vondst, of het verlies. In beide gevallen is aanmelden hier een mogelijke uitkomst. Vergeet bij een eventuele aanmelding niet om de foto erbij te voegen. Dit kan de zaak in een stroomversnelling doen belanden. Tot slot is het mogelijk om ook de social media in te schakelen. De aanmelding van de kat kan verlopen via Stg. De Hereniging

Zoals eerder benoemd is een gevonden kat nog geen garantie dat het direct een zwerfkat betreft. Pas dan ook op met het voeren van katten die er gezond en verzorgd uitzien. Mocht u de kat niet voeren, uw zoektocht loopt op niets uit en het dier hangt na een week nog steeds non stop rond in uw omgeving, breng de kat in dat geval altijd richting een asiel binnen de regio waar u het dier meermaals aantreft.

The post Hoe herken en behandel ik een zwerfkat? appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline