Hoe stel je een nieuwe pup op z’n gemak?

De eerste nacht bij een nieuw baasje is erg spannend voor een pup. Hoe zorg je ervoor dat je nieuwe huisdier zich snel bij je thuis voelt?

pup eerste nacht2Je pup is gewend aan veel broertjes en zusjes om hem heen. ’s Nachts slapen ze gezellig samen, lekker warm tegen elkaar aan. De eerste nacht alleen in een vreemd huis is dus erg wennen voor de kleine. Je hondje zal misschien ook vaak piepen en blaffen.

Tips pup op gemak

De pup moet leren om alleen te zijn en dat gaat niet vanzelf. Om ervoor te zorgen dat hij zo min mogelijk jankt, kun je hem het beste twee uur voordat hij gaat slapen geen drinken en eten meer geven. Een half uurtje voor het slapen gaan laat je hem nog even uit en daarna is het bedtijd. Speel dan niet meer met de hond, maar laat hem met rust. Dan zal je pup sneller gaan slapen.

Kruik en kledingstuk

De eerste tijd kun je de pup het best in een mand naast je bed laten slapen, eventueel met een warme kruik erbij die je goed hebt ingewikkeld in een kledingstuk van jezelf. Zo heeft je hond het idee dat er toch altijd iemand in de buurt is voelt hij zich fijner. Als je hond hier een beetje aan gewend is, schuif je de mand steeds meer richting de gang. Gaat dit goed, dan kan hij uiteindelijk in de gang of de woonkamer in zijn mand slapen zonder zich alleen te voelen.

The post Hoe stel je een nieuwe pup op z’n gemak? appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline