Hoera! Giraffe Tipsy 25 jaar!

Giraffe Tipsy is geboren in 1989 en vierde gisteren haar vijfentwintigste verjaardag in Diergaarde Blijdorp. Dat is al behoorlijk oud voor een giraffe, want de gemiddelde leeftijd in dierentuinen is twintig jaar.

Tîpsy was twee jaar toen ze naar Diergaarde Blijdorp kwam. Kinderen van groep 5/6 van de Margrietschool uit Rotterdam mochten haar verjaardag meevieren in de dierentuin. Onder begeleiding van de dierenverzorger mochten de kinderen lekkere wilgentakken voeren aan de dieren, terwijl binnen de andere kinderen de ruiven vulden met nog meer lekkers.

Giraf is oma

Tipsy en haar kudde lieten het zich goed smaken. Niet alleen zij, maar ook de kinderen hadden een mooie dag. Tipsy is te herkennen aan de donkere vlek op haar achterpoot. Ze is de leidster van de kudde. Als oma maakt ze zich niet snel druk en door haar houding brengt ze rust in de groep.

Netgiraffen

Diergaarde Blijdorp heeft momenteel de op één na grootste kudde netgiraffen van Europa. Deze dieren onderscheiden zich van de overige giraffenondersoorten uit andere delen van Afrika door de scherpe nettekening. Blijdorp heeft al netgiraffen sinds de vijftiger jaren. En er zijn sindsdien vele girafjes geboren.

The post Hoera! Giraffe Tipsy 25 jaar! appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline