Hond mee op vakantie: niet elk ras is overal welkom!

Als de hond mee op vakantie gaat, moet hij een chip en een paspoort hebben. En natuurlijk een vaccinatie tegen hondsdolheid (rabiës), en soms behandeling tegen wormen. Maar heb je er ook bij stilgestaan dat ook dan niet elke hond zomaar overal mee naartoe mag?

tosaSommige landen hebben regels voor ‘gevaarlijke rassen’. Welke rassen (of kruisingen) ze daar precies mee bedoelen, kan per land anders zijn. Ook de regels kunnen verschillen. Als je dat niet goed hebt uitgezocht, kun je voor vervelende verrassingen komen te staan!

Frankrijk: geen Rottweilers

Zo kun je de American Stafford maar ook de Tosa en de Rottweiler niet meenemen op vakantie naar Frankrijk. De eisen voor toelating daarvoor zijn zo streng, dat ze niet haalbaar zijn voor een korte periode. Je moet bijvoorbeeld een Franse hondencursus volgen en de hond moet een gedragstest afleggen. Honden van deze en enkele andere rassen die geen stamboom hebben of kruisingen hiervan, komen er al helemaal niet in. Zelfs niet met een cursus en bewijs van goed gedrag. Dat geldt ook voor honden die doorreizen naar andere landen!

http://www.dreamstime.com/stock-photography-american-stafford-image22876562Denemarken: aanlijnen en muilkorven

Ook Spanje heeft strenge regels over dergelijke rassen. En in Denemarken mag een heel rijtje rassen alleen mee als je kunt bewijzen dat je de hond al voor maart 2010 had; ook dan moet hij altijd kort aangelijnd en gemuilkorfd blijven. In Duitsland mogen honden van bepaalde rassen niet langer dan vier weken blijven. Zo zijn er nog meer voorbeelden te noemen.

Check eisen vakantieland

Check dus de eisen van je vakantieland en alle landen waar je doorheen wilt reizen met je hond(en). Op de website van het LICG vind je van alle EU-landen de invoereisen.

The post Hond mee op vakantie: niet elk ras is overal welkom! appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline