Ierse setter: rasechte jager

Wil je een echte jachthond in huis halen? Kies dan voor een Ierse setter.

ierse setter 2Deze hond komt, zoals zijn naam al zegt, oorspronkelijk uit Ierland. Hier wordt het ras al sinds de achttiende eeuw gefokt voor de vogeljacht. Ierse setters zijn namelijk goed in het opjagen en apporteren van vogels. In Nederland wordt de hond bijna niet als jachthond gebruikt omdat de jachtgebieden hier te klein zijn voor dit snelle beestje. Maar dat jagersinstinct heeft hij natuurlijk nog steeds!

Dat is aan de ene kant handig, want hij is een goede waakhond, maar aan de andere kant maakt dit ‘m vrij onafhankelijk. Oftewel: hij moet goed getraind worden om gehoorzaam te zijn. Als je een Ierse setter aanschaft, is een hondencursus dus geen overbodige luxe. Houd er ook rekening mee dat het geen klein beestje is en hij dus genoeg ruimte moet hebben.

Ierse setter is zachtaardig

Verder is deze hond zachtaardig en intelligent. Hij is vriendelijk tegen andere honden en tegen mensen; hij doet het dus ook goed in gezinnen met kinderen. Ook leuk: een Ierse setter hecht zich heel snel aan zijn baas. Jullie zijn dus in no time dikke maatjes.
Het is wel even sparen voor een Ierse setter, want deze hond kost met stamboom al gauw zo’n 700 euro. Maar daar krijg je natuurlijk heel wat voor terug!

The post Ierse setter: rasechte jager appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline