Je goudvis voeren

Goudvissen zijn zo populair als ze mooi zijn. Met de juiste zorg en huisvesting, kunnen sommige van deze kleurrijke vissen 20 jaar of ouder worden.

Het voeden van een goudvis is een eenvoudige zaak. Er zijn vele uitstekende commerciële goudvis voedingsmiddelen op de markt. De kleine korrels en vlokken zijn de beste keuze, zelfs voor grote vissen. Hiermee kunnen alle vissen in een vissenkom of aquarium iets eten, zelfs indien een van de vissen een beetje aan het pesten is. De grote pellets zijn voor vijvers met grote scholen vissen.

Het gebruikelijke advies is om je goudvis twee of drie keer per dag te voeden, want veel eten ze al binnen 2 minuten op. Een gemiste dag of twee, van tijd tot tijd, zal hen niet kwetsen.

Een van de meest voorkomende oorzaken van voortijdige sterfte in goudvis, met uitzondering van verstikking, is de vissen variant van constipatie. Gelukkig is dit echter te voorkomen. Een paar keer per week, blancheer een klein stukje van spinazie in heet water, en laat het vallen in het aquarium. De vis zal er aan knabbelen, en dit helpt. Het probleem voorkomen is beter te voorkomen dan te genezen.

The post Je goudvis voeren appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline