Je kat in de gaten houden

U wilt toch ook het beste voor uw beestje. Soms lijkt het alsof uw kat ziek is, maar het is moeilijk te zien of hij nou echt ergens last van heeft of dat het gewoon zijn dag niet is. Hiervoor hebben wij een geweldig product gevonden. Namelijk de Monthly Monitor voor katten.

Controleer zelf of uw kat weer last heeft van blaasgruis of andere urineweg infecties. Blaasgruis is een terugkomend probleem bij katten. U kunt het zelf weer indammen door het voer aan te passen. Wanneer de ph waardes weer goed zijn zou de kat over kunnen op normaal voer of eventueel een onderhoudsvoer voor katten met blaasgruis.

Hoe werkt het?
• Elke maand ter controle of wanneer er vermoedens bestaan gooit u deze zak over het grit, kan met elk grit. Is de kat echt een graver is in zijn katten bak? Verwijder al het grit en gooi alleen de Ultra Monthly Monitor in de kattenbak.
• Houd in de gaten wanneer de kat naar de bak geweest is. De PH waarde kan het beste afgelezen worden direct naar het urineren van de kat.
• Vergelijk de verkleuring met de onderrand van de zak hiermee kunt u aflezen wat de waardes zijn en of deze juist zijn.

Wanneer u kat voor het eerst een verstoorde PH waarde heeft is het wel raadzaam om langs de dierenarts te gaan voor extra controle. Wanneer u bekend bent met blaasgruis zou u over kunnen gaan op een dieet voeding tegen blaasgruis.

LET OP: dit vervangt niet uw dierenarts. Indien u twijfeld aan de gezondheid van uw kat raadpleeg uw dierenarts.

ulp-019b_1z

The post Je kat in de gaten houden appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline