Je konijn leren om de kattenbak te gebruiken

Je hoeft niet iedere dag de hele kooi van je konijn schoon te maken, als hij de kattenbak kan gebruiken scheelt je dat een hoop!

Stap 1 – kattenbak in de kooi

Ten eerste heb je een grote kattenbak nodig, plaats deze in de kooi van je konijn in een hoek en zet hem vast met een wasknijper. De bodem van de kooi kan je bekleden met een dikke laag van een krant als je een open kooi hebt aan de onderkant. Het is namelijk slecht voor hem om op gaas te lopen, ze krijgen zere voeten van de draad. Vul de kattenbak met kattenbakvulling gemaakt van gerecycled papier, niet klei. Klei is namelijk niet goed voor je konijn, hier kunnen ze ziek van worden.

Stap 2 – voeding in de buurt

Plaats de voeding in de buurt van de kattenbak en ook een handvol hooi daarbij. Dit zodat je konijn in de buurt is van de kattenbak als hij eet. Voor konijnen onder de acht maanden is het leuk om alfalfa toe te voegen. Je kan ook wat hooi in de kattenbak stoppen zodat de plas wordt opgenomen. Verse tijm en haverhooi kan je hier ook aan toevoegen.

Stap 3 – training

Elke keer dat je konijn ergens anders zijn behoefte doet dan in de kattenbak moet je de krant verversen met een nieuwe. In de eerste paar dagen zal je konijn nog gebruik maken van de krant. Als je kan, is het slim om dan vaak thuis te zijn zodat je de krant kan vervangen. Plaats een beetje van het vuile papier in de kattenbak zodat het konijn weet dat hij daar moet zijn voor zijn behoefte. Maak de kattenbak elke ochtend en avond schoon, binnen drie dagen zal je konijn de kattenbak gebruiken.

The post Je konijn leren om de kattenbak te gebruiken appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline