Je vis verplaatsen van A naar B

Je gaat verhuizen, of je moet met je vis naar de dierenarts. Hoe pak je dit aan? Hoe kan je je vis het beste verplaatsen?

Probeer je vis zo min mogelijk bang te maken, gebruik een net of een plastic zak om je vis of vissen op te vangen uit het aquarium of de vijver. Als je ze hebt gevangen kan je ze het beste overdragen naar een schone plastic container die nog nooit is blootgesteld aan giftige chemische stoffen zoals chloor, meststoffen of pesticiden. Yoghurtpakken of ijsbakken werken goed. Voor grotere vissen kan je bijvoorbeeld een vijf-liter emmer gebruiken. Kan je geen container vinden? Dan kan je ook een sterke plastic zak gebruiken die je afsluit met een elastiekje of duct tape.

De container zou ongeveer één derde water en twee derde lucht moeten zijn met een veilige deksel zodat je vis er niet uit kan springen of je water morst. Als je naar de dierenarts gaat is het slim om een paar extra liters water van je aquarium of je vijver mee te nemen in het geval dat het huisdier moet worden verdooft. Op deze manier heb je meer dan genoeg ‘schoon’ water bij je voor het herstel en de rit naar huis.

 

The post Je vis verplaatsen van A naar B appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline