Kat in de Stad – Smokey en andere Amsterdamse kroegtijgers en winkelpoezen

Voor kat Smokey van café ’t Loosje in Amsterdam is het tijd voor het laatste rondje. De Voedsel- en Warenautoriteit oordeelde dat de kroegtijger het café moet verlaten. En dat terwijl Smokey in Amsterdam is omringd door soortgenoten in kroegen en winkels. Smokey is zelfs een van de hoofdspelers in het nieuwe boek Kat in de Stad – Amsterdamse kroegtijgers en winkelpoezen dat op 4 oktober – Dierendag – wordt gepubliceerd.

cover Kat in de Stad kroegtijgers 2Op Dierendag verschijnt de Amsterdamse editie van Kat in de Stad. Het inmiddels  fameuze boek  bundelt verhalen en foto’s van de markantste winkelpoezen en kroegtijgers in Amsterdam. Voor het eerst verschijnt het boek naast de Nederlandse versie ook in een Engelse editie: Amsterdam pubcats.

Van bakkers tot coffeeshops, goudsmederijen, hotels en reisbureaus: overal in Amsterdam hebben een katten een plek weten te veroveren. Amsterdam zou niet meer kunnen zonder deze kroegtijgers en winkelpoezen. Ze behoren met stip tot de meest gewaardeerde medewerkers, en niet alleen omdat dit miauwend personeel de panden muisvrij houdt.

Smokey: beroemd kroegtijger

Kat in de Stad portretteert de markantste kroegtijgers en winkelpoezen in hun natuurlijke omgeving en tekent hun verhalen op. Geschreven met een knipoog, maar stuk voor stuk waargebeurd. Maak kennis met hotelkat Lucas die een voetenfestisj heeft, worstenverslinder Peter die in een natuurvoedingswinkel woont en goudsmidkat Tijger die regelmatig haar staart in de fik ziet vliegen. Ook Smokey schittert in het boek, al is ze aardig op leeftijd en staat ze niet graag voor de camera.

The post Kat in de Stad – Smokey en andere Amsterdamse kroegtijgers en winkelpoezen appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline