Katten rouwen ook… Wat kun je doen?

Het gedrag van je kat verandert soms enorm na het verlies van een maatje. Hoe hechter de band was, des te groter de kans dat hij van streek raakt. Ook kan je kat jouw verdriet aanvoelen. Rouwgedrag bij katten komt voor.

kat verdrietig rouw eten 2Snuffelen aan het lichaam van zijn overleden maatje kan je kat helpen bij de rouwverwerking, maar je kunt niet voorspellen hoe hij verder zal reageren. Soms lijkt er niets aan de hand. Maar er zijn ook dieren die hun eetlust verliezen, nergens meer belangstelling voor hebben of zitten te staren en depressief lijken. Andere veranderingen in gedrag zijn meer slapen of meer miauwen. Het kan soms wel een half jaar duren voordat je kat zich weer als vanouds gedraagt!

Katten in normale dagritme laten

Je kunt een aantal dingen doen om je kat te helpen. Verander zo min mogelijk andere dingen in huis waar hij aan moet wennen en handhaaf het gewone dagritme. Zo krijgt je kat de tijd om het verlies van zijn maatje te verwerken. Breng extra tijd door met hem, door extra borstelen, aaien en spelen. Ga niet meteen een nieuw huisdier halen. Zolang je kat van streek is, zit hij waarschijnlijk niet te wachten op een andere, vreemde huisgenoot.

Eten

Een kat in rouw kan weigeren te eten. Verleid je kat om iets te eten door zijn voeding kort op te warmen of door er water of jus bij te doen. Stel je kat gerust en blijf bij hem tijdens zijn maaltijden. Ga geen ander voer geven, want dat kan maag- of darmklachten geven. Als je dier langer dan drie dagen niets eet, ga dan naar een dierenarts, want dat is gevaarlijk.

Meer weten? Kijk op LICG.nl

The post Katten rouwen ook… Wat kun je doen? appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline