Ken jij de blauwe rus? Een superlieve en sociale kat!

De blauwe rus heeft een prachtig zilverblauwe vacht die aanvoelt als zijde. En deze raskat is bovendien een plaatje om te zien!

blauwe rus 3Er gaan meerdere verhalen over de herkomst van de blauwe rus. Volgens sommigen leefde deze kattensoort in de zeventiende eeuw langs de oevers van de Witte Zee en werden een aantal van deze katten rond 1860 gevangen en meegenomen naar Groot-Brittannië, waar ze werden tentoongesteld. Volgens anderen komt het ras oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied. De naam ‘blauwe rus’ werd in 1939 officieel vastgelegd. Hoe dan ook, het is duidelijk dat het om een bijzonder kattenras gaat; in Japan wordt deze kat zelfs vereerd!

blauwe rus 1

Blauwe rus is sociaal

De blauwe rus van tegenwoordig is een speelse, sportieve en levendige kat. Hij geniet erg van rust en heeft doorgaans een hekel aan lawaai en drukte. Voor zijn baasje(s) is deze raskat erg lief en sociaal, vreemden gaat hij liever uit de weg. Hij is ook niet zo’n jager. Een frisse neus halen in de tuin doet hij graag, maar geheel binnenshuis leven bevalt hem eveneens. De prachtige vacht van de blauwe rus is gelukkig vrij makkelijk te onderhouden. Eén keer per week de vacht borstelen is genoeg!

The post Ken jij de blauwe rus? Een superlieve en sociale kat! appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline