Kinderboerderij ‘t Beestenspul wint Snuffelaward

Ook dit jaar krijgt de meest konijnvriendelijke kinderboerderij van Nederland de Snuffelaward van Stichting KonijnenBelangen (SKB). Het gaat om Kinderboerderij ‘t Beestenspul in Den Haag.

200358976-001Bernice Muntz, dierentrainer en bekend als auteur van ‘High Five met je konijn’, ‘Het gelukkige konijn’ en oprichtster van de eerste Konijnenschool in Nederland, reikt zaterdag 25 oktober namens de Stichting KonijnenBelangen (SKB) de SnuffelAward uit aan kinderboerderij ’t Beestenspul in Den Haag. Bernice treedt hiermee in de voetsporen van Karen Soeters, Esther Ouwehand en Dafne Westerhof, die voorgaande jaren een SnuffelAward uitreikten. De SnuffelAward is de prijs voor de meest konijnvriendelijke kinderboerderij van alle kinderboerderijen die door de SKB zijn bezocht. Hiermee wil de SKB aandacht vragen voor de leefomstandigheden van konijnen op kinderboerderijen.

Voorbeeldfunctie

,,Kinderboerderijen hebben een voorbeeldfunctie. Konijnen worden vaak nog gehouden in te kleine hokken zonder maatje en speelgoed. Niet alleen op kinderboerderijen, maar ook bij particulieren. Door de uitreiking van de SnuffelAward wordt aandacht gevraagd voor dit probleem”, aldus Ed van den Berg, voorzitter en mede-oprichter van de SKB.

Vrijwilligers van de SKB hebben het afgelopen jaar door het hele land diverse kinderboerderijen geïnspecteerd. Aan de hand van een vragenlijst worden de kinderboerderijen beoordeeld op verzorging, huisvesting, voeding en medische zorg. Uit alle ingevulde vragenlijsten wordt tenslotte een winnaar gekozen. Dit jaar gaat de SnuffelAward dus naar kinderboerderij ’t Beestenspul in Den Haag.

Feest op kinderboerderij

Belangstellenden zijn 25 oktober vanaf 12.00 uur van harte welkom op Kinderboerderij ‘t Beestenspul , Tivolistraat in Den Haag. Het is de hele middag feest met o.a. schminken, knutselen en natuurlijk is het prachtige konijnenverblijf met de bewoners te bewonderen. Het is leuk als de kinderen als konijntje verkleed komen.

The post Kinderboerderij ‘t Beestenspul wint Snuffelaward appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline