Koel konijn in de zomer? Lees hier hoe!

Je konijn kan zijn warme bontjas niet zomaar uittrekken in de zomer. Daarom wat tips, zodat je bunny heerlijk koel de zomer doorkomt.

konijn zomer hitte 2In het voorjaar vindt je konijn het nog wel lekker om in het zonnetje te liggen, maar in de zomer wordt het toch wel iets te heet onder zijn vacht. Een paar simpele trucjes kunnen het zomerleed van je bunny al aardig verlichten. Zet bijvoorbeeld het hok in de zomer in de schaduw van een boom of een struik. Als je geen beschutting hebt, zet dan een parasol boven het hok. Een buitenhok mag in ieder geval nooit op het zuiden staan, want als de zon ’s middags fel op het hok schijnt, raakt je konijn oververhit.

Fles water voor konijn

Als je geen uitloop hebt in het hok, kun je een fles – voor driekwart gevuld met water – in de vriezer leggen en daarna de fles met ijs in het hok plaatsen. Konijnen die een hok hebben met uitloop, zullen vaak onder hun huisje gaan liggen. Dan is het een idee om daar een natte stoeptegel neer te leggen. Zo wordt dat een heerlijk koel plekje voor je bunny.
Tijdens een lange periode van hitte is het verstandig je konijn naar binnen te halen en hem op een zo koel mogelijk plekje neer te zetten. Want, als jij het buiten al niet lang volhoudt, is het voor je konijn nog zwaarder om de hitte te doorstaan!

The post Koel konijn in de zomer? Lees hier hoe! appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline