Koele hond

Je zou het met de huidige temperaturen niet echt zeggen, maar ook in september kan het nog erg warm zijn. Blijf je hond dus genoeg verkoeling geven.

hond 7Honden hebben vaak een dikke vacht en krijgen het dan ook snel erg warm. Hoewel de zomer bijna voorbij is, kan het in september en oktober ook nog aardig warm zijn. De hondenbescherming waarschuwt baasjes dan ook tegen de gevaren van het (eventueel nog komende) warme weer.

Tips voor koele hond

Zo laten mensen hun dier met warm vaak gewoon net zo hard naast de fiets meerennen als bij koeler weer, terwijl ze daar helemaal niet goed tegen kunnen. Ook je huisdier achterlaten in de auto is iets waarvan baasjes helemaal niet doorhebben dat het wel eens verkeerd zou kunnen aflopen. De dieren zweten namelijk niet zoals mensen. Honden raken hun warmte kwijt door te hijgen en via hun voetzolen. Als honden het te heet krijgen, wordt het bloed dik en stroperig en kan het hart het bloed niet voldoende rondpompen. Dit kan niet goed aflopen voor je trouwe viervoeter. Houd je hond daarom altijd lekker koel. Laat hem niet in de volle zon en geef hem genoeg te drinken. Ook een lekkere zwembeurt zal je hond heerlijk vinden!

The post Koele hond appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline