Konijn lekker warm de winter door

In de winter krijgt je konijn een dikkere vacht. Zo blijft hij lekker warm. En je kunt zelf ook veel ondernemen om je konijn warmpjes de winter door te helpen!

konijn 6Je konijn heeft het best zwaar in de winter. Binnenkonijnen moeten erg wennen aan de veranderende lucht in huis. Omdat de verwarming weer aan gaat, wordt de lucht namelijk droger. Hierdoor kan de ruiperiode vrij hevig zijn. Soms likt hij zoveel verloren haren op, dat hij last krijgt van verstopping. Borstel daarom je konijn wat vaker in de winter.

Konijn krijgt droog en tochtvrij hok

Een buitenkonijn krijgt een warme wintervacht, zodat hij tegen een stootje kan. Wel moet je z’n hok goed nakijken. Zijn nachtverblijf moet absoluut droog en tochtvrij zijn. Maak kieren daarom dicht en zorg ervoor dat de bodembedekking droog is. Leg een dikke laag stro neer, zodat je konijn daar in kan wegkruipen. Konijnen kruipen ook lekker tegen elkaar aan in de winter zodat ze warm blijven in koude nachten.

Ververs daarnaast elke dag het water van je bunny. Konijnen kunnen erg slecht tegen temperatuurschommelingen, dus laat je buitenkonijn in de winter niet binnen. Als je deze tips opvolgt, komt je konijn zonder moeite de winter door!

The post Konijn lekker warm de winter door appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline