Konijn wassen: zo doe je dat

Je konijn zorgt van nature goed voor zichzelf. Toch is het af en toe wel fris om je konijn een wasbeurt te geven. Zó doe je dat!

Heeft je konijn een huidaandoening? Heeft hij in iets plakkerigs liggen rollen? Je konijn wassen is dan een goed idee, maar let wel goed op welke producten je daarvoor gebruikt. Je dierenarts kan je daarbij helpen: hij of zij heeft een shampoo speciaal voor konijnen. Daarmee kan je eenvoudig aan de slag.

Konijn was zichZacht straaltje

Vul een teiltje voor de helft met lauwwarm water. Zorg dat je twee handdoeken en de shampoo in de buurt hebt staan. Maak je konijn met een zacht straaltje nat of schep wat water uit de teil over je bunny heen. Probeer water in de ogen en oren te vermijden. Neem daarna wat shampoo op je hand en wrijf het een beetje uit. Verdeel de shampoo over de huid van je huisdier. Let op: breng de shampoo niet direct vanuit de fles op het konijn aan, het is namelijk best agressief spul en het kan eenvoudig gaan irriteren.

Voorkom zoveel mogelijk contact met de kop. Nadat je je konijn lekker hebt ingesopt, is het tijd om alles weer uit te spoelen. Rol je kleine vriend daarna in de handdoeken en wrijf ‘m droog. Buitenkonijnen moeten even een dagje binnen blijven.

The post Konijn wassen: zo doe je dat appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline