Leuk: onlinecursus Houden van honden!

Heb jij een hond? Of denk je erover een hond te nemen? Dan is er nu een leuke nieuwe onlinecursus die je gratis kunt volgen: de cursus Houden van honden.

In tien korte filmpjes leer je van alles over honden. Over de verschillen tussen de rassen en hoe je uit al die rassen de beste keuze voor jou kunt maken bijvoorbeeld. En over waar je op moet letten als je een pup of juist een volwassen hond wilt aanschaffen. Belangrijk om te weten, zodat jouw leven met je hond goed van start gaat!

hondengroepjeActiviteiten en spelletjes

Ook de socialisatie en opvoeding van een hond komen aan bod. Hoe leert een hond eigenlijk? En hoe kun je hem wat basiscommando’s aanleren? Een hondenschool kan je daarbij helpen, en dat is bovendien heel leuk voor jou en je hond. Een puppy leert er de basisoefeningen, jij leert er hoe je jouw hond iets duidelijk kunt maken. En ook volwassen honden kunnen heel veel leren en lol hebben op een goede cursus! En wil je eens iets anders doen met je hond? Er zijn hele leuke activiteiten en spelletjes te bedenken!

Verzorging en juiste omgang

Natuurlijk is er ook aandacht voor de verzorging van je hond. Waar moet je op letten, wat kan je zelf controleren en voor welke dingen moet je naar een dierenarts? Een regelmatige check is belangrijk om je hond gezond te houden. Een laatste aandachtspunt is de omgang met kinderen. Die kan jouw hond immers overal tegenkomen. Om dat veilig te houden en plezierig voor zowel je hond als voor kinderen moeten beide partijen met elkaar leren omgaan!

De onlinecursus Houden van honden is gemaakt door de NTR, samen met het LICG. Je vindt hem op de website van de NTR Academie. Doen dus, en tip ook andere hondenliefhebbers over deze cursus!

The post Leuk: onlinecursus Houden van honden! appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline