Loslopende tijger bij Parijs?

De grote zoektocht naar een loslopende tijger nabij Parijs is vandaag hervat.Waar de tijger vandaan komt blijft vooralsnog een raadsel!

tijger parijs 2Een inwoner heeft de politie gemeld dat hij vannacht een verdacht dier heeft gezien op de parkeerplaats van een tankstation aan de A4, bij de gemeente Ferrières-en-Brie. Rond kwart voor zeven vrijdagochtend hebben de autoriteiten daar pootafdrukken gevonden, meldt Le Parisien.Ferrières-en-Brie ligt iets verder verwijderd van Disneyland Paris dan Montévrain, waar de tijger donderdagochtend voor het eerst gezien zou zijn.

Check hier de gemaakte foto.

Tijger gespot

Experts zijn er na analyse van pootafdrukken inmiddels vrijwel zeker van dat het inderdaad om een tijger gaat en niet om een grote kat of een ander beest. Het dier werd volgens Franse media voor het eerst gezien op de parkeerplaats van een supermarkt. Meer dan honderd gendarmes zijn ingezet bij de zoektocht. Ook cirkelt een helikopter met een warmtegevoelige camera boven de plaats.

Lokale bewoners hebben het advies gekregen zich alleen te verplaatsen per auto en beboste gebieden te vermijden. De herkomst van het loslopende roofdier blijft een raadsel. Dierentuinen en circussen in de buurt missen geen tijger. Mogelijk is het beest illegaal en onaangemeld gehouden door een particulier.

The post Loslopende tijger bij Parijs? appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline