Meer modemerken stoppen met verkoop angora

Na de ontvangst van duizenden e-mails van aanhangers van PETA en haar internationale zusterorganisaties, die verontwaardigd waren dat French Connection de verkoop van angorawol voortzette, werd vandaag op de website van het bedrijf bevestigd dat het in Groot-Brittannië gevestigde internationale modemerk eindelijk beloofd heeft angora te bannen.

Angorakonijn,,We zijn verheugd dat French Connection geluisterd heeft naar haar klanten en zich aangesloten heeft bij wereldwijde retailers zoals ASOS, Calvin Klein, AllSaints, Stella McCartney, Tommy Hilfiger, Mango en Nederlandse mode retailers zoals SuperTrash, WE Fashion, C&A, HEMA en Gaastra door een permanent verbod op het gebruik van het verachtelijke angorawol te hebben ingesteld”, zegt PETA Nederland oprichter Ingrid E. Newkirk.

Het onderzoek van PETA Azië – met nooit eerder vertoond videomateriaal – laat zien dat konijnen bij wie de vacht wordt geknipt of geschoren ook intens lijden tijdens het knipproces. Hun voor- en achterpoten worden strak aan elkaar gebonden zodat ze over een bord uitgerekt kunnen worden – een angstaanjagende ervaring voor ieder prooidier. Konijnen hebben een hele dunne huid, en de scherpe gereedschappen om mee te knippen of scheren verwonden de konijnen onvermijdelijk. Bij duizenden konijnen op angorafokkerijen wordt de vacht met de volle hand uit hun huid gerukt.

Hier een link naar de eerder gepubliceerde video over de praktijken bij angora-fabrieken.

The post Meer modemerken stoppen met verkoop angora appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline