Met je hamster op vakantie?

De vakantie komt er weer aan! Neem je je hamster mee op reis of niet?

knaag 9Een of twee dagen kun je een hamster wel alleen laten, met voldoende eten en drinken uiteraard! Maar wat doe je als je voor langere tijd op vakantie wilt? Vraag bijvoorbeeld een familielid of vriend(in) om voor je hamster te zorgen wanneer jij weg bent. Kies een oppas waarvan je zeker weet dat hij of zij de verantwoordelijkheid van het verzorgen van je hamster aankan. Het is handig om een lijstje te maken waarop staat wat je hamster eet en ook hoe laat, dan kan de oppas daar rekening mee houden. Maak ook duidelijke afspraken over wat de oppas moet doen en wie hij of zij moet bellen in het geval je hamster ziek wordt. Voor je op vakantie gaat maak je de hamsterkooi natuurlijk grondig schoon en geef je je hamster voldoende vers eten en drinken. Dit scheelt weer werk voor de oppas.

Vakantie in pension?

Een andere optie is je hamster onderbrengen in een pension. Breng dan eerst een bezoekje aan het pension, zodat je kan kijken waar hij verblijft en zeker weet dat hij in goede handen is.
Natuurlijk kun je je hamster ook meenemen op vakantie. Voor jou gezellig, maar denk er wel aan dat de reis voor je huisdier misschien onnodig veel stress oplevert. Zorg er in elk geval voor dat er onderweg genoeg frisse lucht in de auto is.

The post Met je hamster op vakantie? appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline