“Niemand is iedereen. En iedereen is niemand. De mens, ge kunt daar niet aan uit”

Iedereen zet een tattoo. Iedereen heeft een personal coach en iedereen heeft een mening. Iedereen vindt zichzelf lelijk en draagt sneakers. Iedereen is origineel, iedereen fotografeert en iedereen heeft het moeilijk.

Iedereen wil meer tijd voor zichzelf, roept om een trager leven en zoekt de zin van het bestaan. Terwijl iedereen geen makkelijke jeugd had, kweekt iedereen planten, luistert iedereen podcasts en vreet iedereen ‘healthy food’-toestanden.

Ondertussen oordeelt iedereen en drinkt iedereen hippe kopjes koffie met amandelmelk. Of sojamelk. Havermelk. Kokosmelk. Hoevemelk. Lust iedereen geen koffie, dan drinkt iedereen gemberthee. Iedereen etaleert zijn emoties, is verslaafd aan zijn telefoon en roddelt ‘anders nooit’. Iedereen werkt aan zichzelf, heeft een elektrische fiets en wil later in een warm land gaan wonen. Iedereen heeft wel ergens pijn. Iedereen snakt naar vrijheid en iedereen is gevangen. Iedereen is alleen en iedereen wil alles.

Ondertussen peutert niemand in zijn neus en gooit niemand slakken bij de buren. Niemand is racist, niemand slaat zijn kind en niemand is gierig. Niemand liegt, niemand faket een orgasme en niemand wantrouwt jongens als babysit.

Niemand checkt de gsm van zijn partner, niemand is te lui om te helpen donderen en niemand voelt zich een beetje ongelukkig door een ander zijn geluk. Niemand heeft een favoriet kind. Niemand houdt van al die aandacht, niemand pleegt overspel en niemand laat de drol van zijn hond stiekem liggen. Niemand ruikt aan zijn eigen oksels, niemand steekt voor en niemand kijkt neer op de ander. Niemand is jaloers, niemand spijbelt tijdens het thuiswerk en niemand geeft goedkope chips aan zijn kind en eet zelf de dure op. Niemand is iedereen. En iedereen is niemand. De mens, ge kunt daar niet aan uit.

Ps: Iedereen schrijft columns.


Het Nieuwsblad : NB

fritzonline