Online puppycursus week 2 – Vuurwerktraining – puppy bijten

In week 2 besteden we nog veel aandacht aan het socialiseren van Harley. Drukke maar ook rustige omgevingen worden met regelmaat bezocht. Maar we gaan hem ook aan geluiden laten wennen. Een grasmachine, verkeer en we starten met vuurwerktraining. Vuurwerktraining kan je het beste al op jonge leeftijd doen in rustige kleine stapjes. Begin zoals in deze video met sterretjes en observeer je puppy goed.

We zijn inmiddels begonnen met de voertraining en leren als eerste echte oefening het puppy leren komen op commando. Het puppy leren komen doen we eerst aan een 8 meter flex lijn en wanneer dat goed gaat starten we op een rustige plek in het bos zonder lijn.

Puppy bijten afleren
Het puppy bijten afleren in kleding, handen, kinderen en al het andere is op zich heel normaal gedrag. Je puppy zoekt zijn bijtrem op en moet nog leren tot hoever hij kan gaan. Puppy bijten is dan wel normaal maar wordt door vele mensen als ongewenst en een groot probleem gezien. Toch kan jet het puppy bijten op een eenvoudige manier afleren wat we in de video laten zien. Het puppy bijten zal niet in een weekje opgelost zijn dat heeft tijd nodig het is daarom heel belangrijk dat je niet elke keer andere dingen gaat proberen om het puppy bijten af te leren.

Puppy ontwormen na het ophalen bij de fokker is uiterst belangrijk. Alle puppy’s hebben wormen welke je het beste een paar dagen na het ophalen kan bestrijden met een goed wormen middel.

Volgende week gaan we verder met de vuurwerktraining en starten we met zwemles;-)
Video Rating: / 5

fritzonline