Papegaai leren eten

Je moet je papegaai niet alleen het eten geven dat hij lekker vindt. Ook zaden en vers fruit behoren tot zijn menu.

papegaai wil werken voor eten 2Een papegaai kan best nukkig zijn wat eten betreft. Misschien lust hij alleen maar zaden en nootjes, bijvoorbeeld omdat hij dat altijd kreeg bij z’n vorige eigenaar. Gewoonten zijn moeilijk te veranderen. Toch is het belangrijk om je vogel een gevarieerd dieet te geven met onder meer verse groenten en fruit. Zo leeft ‘ie langer en gezonder.

Papegaai is soms lastige eter

Een verandering van dieet is nog best een lastig klusje. Papegaaien zijn volhouders, als ze iets niet willen, eten ze het niet. Daarom is het belangrijker dat jij nóg langer volhoudt. Blijf de gezonde voeding elke dag aanbieden aan je papegaai en maak er een spelletje van. Hang het bakje bijvoorbeeld hoog op in de kooi. Of stop het eten in een speelgoedje, zodat het voor je papegaai een uitdaging wordt het voer te pakken te krijgen.
Ook is het een idee om een heel klein beetje van het oude voer boven op het nieuwe voer te leggen. Zo raakt je papegaai langzaam gewend aan zijn nieuwe dieet. Met veel geduld en creativiteit zit je papegaai de rest van z’n leven gebakken, wat gezond voedsel betreft!

The post Papegaai leren eten appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline