Puppy het nee commando leren – Kip aflevering 14

In deze video maken we een start met het nee commando aanleren aan onze labrador puppy. Het is heel belangrijk dat een hond leert begrijpen wat ‘nee’ betekent. Bijvoorbeeld als ze iets willen opeten wat niet mag (eikels, kauwgum of hondenpoep), maar ook binnen als ze lekker haar tanden in een meubel wil zetten.

Onze hond Kip is inmiddels 23 weken oud. Voor die tijd hebben we natuurlijk ook wel eens nee gezegd. Maar dat verstaat ze nog helemaal niet! Het is niet zo dat als je het maar genoeg zegt dat ze het dan vanzelf wel gaat begrijpen, we moeten haar echt leren wat het precies betekent.

Want betekent ‘nee’ dat ze moet stoppen met wat ze doet? Of moet ze haar houding ‘bevriezen’? Of moet ze weglopen? Wij proberen onze labrador te leren dat ‘nee’ betekent dat ze direct moet stoppen met wat ze doet. Dus als haar snuit richting een (giftige groene) eikel gaat en wij zeggen nee, dat ze niet doorgaat naar de eikel maar stopt of zelfs terugdeinst.

Ik hoop dat de video laat zien dat we proberen Kip op een positieve manier het woord ‘nee’ te leren. Ze hoeft er niet bang van te worden of in elkaar te duiken als ze het hoort. Ze moet idealiter denken ‘oh leuk, als ik dit nu niet doe krijg ik een beloning’. Nu nog met eten, straks met een dikke knuffel of een spelletje.

Wat vinden jullie van deze #puppytraining video? Laat in de comments achter welke tip je handig vond!


28 april 2020 is onze zwarte labrador Kip geboren. Op dit kanaal laten we zien wat we doen aan puppytraining, hoe ze opgroeit en wat ze allemaal meemaakt.

Je kunt Kip ook volgen op Instagram https://www.instagram.com/labradorkip/
Video Rating: / 5

fritzonline