Ravage op de Augustijnenlaan

Een automobilist heeft zaterdagavond rond 23u een ravage aangericht op de Augustijnenlaan in Herentals. De jonge bestuurder verloor de controle over het stuur van zijn BMW. Hij beschadigde vier geparkeerde auto’s voor hij tegen een boom tot stilstand kwam.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van het kruispunt van Augustijnenlaan met Zwanenberg. Op die plaats is een as-verschuiving aangelegd om de snelheid van het verkeer af te remmen. Mogelijk heeft de BMW die in de richting van het station reed, eerst een van de betonnen boordstenen geraakt. Het begin van een brokkenrit. Van een eerste langs de weg geparkeerde auto, een Volkswagen, werd de bumper afgereden.

Vervolgens deelde een Mercedes busje en een kleine Fiat in de klappen. De Fiat werd weggeslingerd een kwam op de linkerflank terecht. Terwijl nog een vierde auto werd aangetikt eindigde de dollemansrit tegen een boom. De stoep lag bezaaid met brokstukken. De brandweer kwam ter plaatse om op te ruimen. Twee van de inzittenden van de BMW werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

“Op de stoep wandelen ’s avonds voortdurend mensen die bijvoorbeeld hun hond uitlaten”, klinkt het in de buurt. “We mogen van geluk spreken dat de bestuurder geen mensen heeft opgeschept. “ De as-verschuiving heeft voor- en tegenstanders. “Er wordt hier voortdurend te hard gereden. Het is onvoorstelbaar welke manoeuvres je hier ’s avonds en ’s nachts allemaal ziet.” (mph)


Het Nieuwsblad : NB

fritzonline