Rottweiler: met de juiste aanpak zeer lief!

De rottweiler is één van de oudste hondenrassen. In de Romeinse tijd was de rottweiler al bekend: hij werd door herders gebruikt bij onder meer het bewaken van het vee. Rondom het Duitse Rottweil werd het ras vermengd met ‘lokale’ honden: vandaar de naam rottweiler.

Rottweiler en kittens

Mits ‘goed’ opgevoed!

Na de veehandelaren werd de rottweiler begin twintigste eeuw ook ontdekt door de politie. De rottweiler is volgens de Rasstandaard een middelgrote tot grote, stevige hond. Zijn gedrongen verschijning verraadt grote kracht, wendbaarheid en uithoudingsvermogen. De rottweiler is van nature een zelfverzekerde, vredelievende en kindvriendelijke hond; erg aanhankelijk, gehoorzaam, werkwillig en erg waaks en dominant. Een baasje moet daarom stevig in zijn schoenen staan, wil hij de baas zijn over zijn hond. Dat heeft vooral te maken met een geestelijk overwicht. Hard optreden werkt juist averechts. De rottweiler is bovendien erg intelligent en heeft een goed geheugen. Wees daarom ook zeer consequent, dan krijg je de leukste hond!

Rottweiler beschermt het gezin

De hond hecht zich sterk aan het gezin en is erg beschermend. Hij houdt van aandacht en contact. Tegenover vreemden is hij eerst afwachtend. Hij zal zijn territorium verdedigen tegen indringers. Met kinderen is de hond vaak erg goed, zeker als hij ermee opgroeit. Omdat de rottweiler erg onafhankelijk is, kan hij enige tijd alleen thuis blijven. Dit moet wel goed aangeleerd worden. Het is sowieso verstandig om zeker met dit ras op puppycursus te gaan.

Veel beweging

De hond is tot hoge leeftijd erg speels en heeft veel beweging nodig. Veel wandelen en rennen is daarom een must. Het ras heeft de neiging om snel dik te worden, let hier dus goed op!

The post Rottweiler: met de juiste aanpak zeer lief! appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline