Snel, sneller, snelst!

Vandaag alweer woensdag! Vanmiddag mogen we de werkweek weer door midden breken. Ter ere hiervan hebben we een nieuwe top 10 voor u samengesteld. Deze keer zijn de 10 snelste landdieren voor u op een rijtje gezet.

10. De Afrikaanse wilde hond

Deze wilde hond mist zijn prooi zelden. Tijdens het jagen op zijn prooi kan hij namelijk een snelheid van 71km per uur aantikken. Dit weet hij vol te houden over relatief korte afstanden. Wel is hij in staat om een snelheid van 60km per uur te benaderen over een afstand van 5 kilometer.

stock-photo-an-african-wild-dog-standing-on-a-cliff-111191159

9. De haas

De échte haas, ook wel bekend als de jackrabbit, is in staat om een snelheid van 72km per uur te behalen. Naast zijn enorme snelheid beschikt dit dier over een enorme kracht in de achterpoten. Hiermee kan hij wel sprongen van 3 tot 6 meter maken.

face-387122_640

8. De hazewindhond

De hazewindhond is de snelste onder alle hondensoorten. Dit is ook niet zo vreemd, aangezien hij speciaal gefokt is voor race wedstrijden. Hierin rent dit dier op een topsnelheid van 74 km per uur.

dog-859395_640

7. De leeuw

De ‘koning van de jungle’ mag in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken. Hoewel ze hun topsnelheid maar zo’n 20 meter lang kunnen volhouden doen wij het ze voorlopig niet na. Ze bereiken hier maar liefst een snelheid van 80km per uur.

lion-560229_640

6. De Indische antilope

Voor de Indische antilope is zijn topsnelheid gelijk aan die van de leeuw. Het verschil zit hem echter in het feit dat deze antilope dit tempo maar liefst 1,5 kilometer lang kan volhouden.

Antilope

5. De gnoe

De gnoe is vooral bekend om zijn migratie. Graag zijn ze ieder seizoen op een fijne plek, met de juiste omstandigheden. De duizenden kilometers die ze hiervoor dienen af te leggen tellen zich gelukkig in een rap tempo bij elkaar op. Met een topsnelheid van 80,5km per uur verplaatsen deze dieren zich snel naar een andere omgeving.

Gnoe

4. De springbok

Waar de springbok vooral bekend staat om zijn enorme sprongen, mogen we ook zijn snelheid niet onbesproken laten. Met een indrukwekkende topsnelheid van 88km per uur staat deze bok namelijk op een verdienstelijke vierde plaats.

springbok-61702_640

3. De gaffelbok

De gaffelbok valt onder dezelfde familie als de twee bovenstaande antilope-soorten. Met een topsnelheid van 88.5 km per uur is de gaffelbok de snelste van zijn familie.

Gaffel

2. De bul vleermuis

Deze vleermuissoort is een zoogdier. Daarom mag hij opgenomen worden in deze lijst. De naam bul-vleermuis is overigens een familienaam voor ruim 100 vleermuissoorten. Verschillende gevleugelde dieren kunnen een topsnelheid van 96,6km per uur behalen. Dit doen ze voornamelijk door optimaal gebruik te maken van diverse windstromingen.

fruit-bat-585906_640

1. Het jachtluipaard

Zoals u misschien wel had verwacht staat het jachtluipaard op de eerste plek. Hiermee is de ‘Cheeta’ het snelste landdier ter wereld. Hij weet vanuit stilstand binnen drie seconde een snelheid van 100 km per uur te bereiken. Zijn topsnelheid stokt bij een meer dan indrukwekkende 104,4 km per uur.

stock-photo-cheetah-215913670

Bron: Alle top 10 lijstjes

 

The post Snel, sneller, snelst! appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline