Socialisatie van uw pup

Vlak na de geboorte lijkt het nest van hun moeder de enige veilige plek. Al snel zullen de jonge viervoeters dat de wereld echter groter is dan dat. Het is tijdens het nemen van deze volgende stap van groot belang dat puppy’s op een juiste manier socialiseren. Maar wat wil dit nou eigenlijk precies zeggen en waarom is het zo belangrijk? 

Socialisatie staat bekend als het leerproces dat een pup dient te ondergaan om gewend te raken aan verschillende mensen, dieren en omgevingen. Dit door het dier bloot te stellen aan verschillende stimuli in een positieve of neutrale manier. Het positieve uitgangspunt voorkomt dat de pups angst zullen voelen in vergelijkbare situaties die zich later zullen afspelen. Niet op de laatste plaats versterkt een goede socialisatie ook de band tussen de hond en zijn baasje(s). De kritische tijd om een puppy te socialiseren is gedurende de eerste 3 tot 4 maanden na de geboorte.

Wanneer een gezin niet in staat blijkt om goed voor een hond te zorgen biedt een dierenasiel uitkomst. Gedragsproblemen vormen nog altijd de belangrijkste oorzaak waarom er op dit soort plekken huisdieren worden afgestaan. Op het moment dat uw pup op een juiste wijze socialiseert zal het effect hiervan niet onopgemerkt blijven. Zo zal hij of zij zich toleranter opstellen ten opzichte van veranderingen in hun omgeving. Eventuele toekomstige gedragsproblemen kunnen op deze wijze in een vroeg stadium de kop in worden gedrukt.

The post Socialisatie van uw pup appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline