Supertrash onder vuur door verkoop angora

De Nederlandse retailer SuperTrash is vandaag het doelwit geworden van een online actie, omdat ze is teruggekomen op haar besluit om de verkoop van angorawol te stoppen.

AngorakonijnEerder dit jaar beloofde het in Amsterdam gevestigde merk, dat verkocht wordt in meer dan 2.000 winkels en warenhuizen, zich aan te sluiten bij H&M, Tommy Hilfiger, WE Fashion, River Island en HEMA, die nu allemaal angoravrij zijn nadat PETA Azië onthulde hoe konijnen het van de pijn uitschreeuwen terwijl medewerkers de vacht uit hun gevoelige huid trekken.

Angora ‘eraf gerukt’

,,Het is lastig om het geluid van de konijnen te vergeten wanneer ze het uitschreeuwen van de pijn terwijl hun vacht op gewelddadige wijze uit hun lichaam wordt gerukt, maar blijkbaar heeft het merk een kortetermijngeheugen. Na slechts enkele maanden is SuperTrash teruggekomen op haar besluit om te stoppen me de verkoop van angorawol”, zegt PETA Nederland voorlichter Tim Zijlstra. ,,SuperTrash ondersteunt een van de meest verschrikkelijke industrieën in de wereld. We verzoeken eigenaar Gulsen om zich aan te sluiten bij het ontelbare aantal andere Nederlandse retailers die dit wrede product uit hun schappen hebben gehaald of om zich voor te bereiden op het verliezen van klanten aan meer ethisch verantwoorde concurrenten.”

Pijn

Het onderzoek van PETA Azië bevat nooit eerder vertoond videomateriaal van konijnen die het uitschreeuwen van de pijn terwijl medewerkers op gewelddadige wijze de vacht uit de huid van konijnen trekken. Konijnen bij wie de vacht geknipt of geschoren wordt lijden ook enorm tijdens het knipproces. Hun voor- en achterpoten worden strak aan elkaar gebonden zodat ze over een bord uitgerekt kunnen worden – een zeer beangstigende ervaring voor een prooidier. Anderen worden aan hun voorpoten in de lucht gehangen. Konijnen hebben een zeer dunne huid, en de scherpe snijmaterialen verwonden de konijnen onvermijdelijk terwijl ze wanhopig proberen te ontsnappen. Dit zijn standaard gebruiken in de barbaarse angora industrie. Of de konijnen nu geplukt of geschoren zijn, als in het etiket “angora” staat, betekent dit dat konijnen geleden hebben.

Hier kun je de petitie tekenen.

The post Supertrash onder vuur door verkoop angora appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline