Terug van vakantie met een zwerfhond! Wat dan?

Steeds meer dierenliefhebbers nemen een zwerfhond op uit Spanje of Oost Europa. Vaak via bemiddelingsbureaus, maar ook regelmatig zelf vanaf het vakantieadres. De nieuwe baasjes realiseren zich niet altijd dat de meeste zwerf- en asielhonden al een heel verleden hebben…

Vreemde honden 1Vaak zijn ze niet goed behandeld in hun thuisland. Door onwetendheid, armoede of oorlog hebben deze honden een naar verleden. Hoewel hondentaal universeel is, zijn het toch ‘vreemde honden’. Met het praktische gidsje Vreemde Honden van hondengedragsspecialiste Petra van Wijngaarden leg je de basis voor een levenslange vriendschap. Vreemde Honden is een beknopt, helder leesbaar boek. Het boek is oorspronkelijk geschreven als een praktische gids voor mensen die in een asiel of pension werken, maar gebleken is dat Vreemde Honden een must is voor alle hondenbezitters. Zeker nu steeds meer mensen heel bewust een zwerfhond uit een buitenland adopteren of een hond met een ‘verleden’ uit een asiel een nieuw thuis geven.

Zwerfhond leren kennen

Het uitgangspunt van Vreemde Honden is dat de hond en de verzorger nog ‘vreemden’ van elkaar zijn. Als je het gedrag van je hond niet goed begrijpt, ben je nog steeds een vreemde voor je hond. Dit komt met name voor als de hond in een andere omgeving is opgevoed. In een ander gezin, of op straat, al dan niet gevolgd door een verblijf in een asiel. Maar ook voor andere hondenbezitters, die op straat regelmatig onbekende (agressieve, bange) honden tegenkomen, biedt dit boek inzicht in hondengedrag.

Gedragsspecialist

Petra van Wijngaarden is gecertificeerd hondengedragsspecialist maar vooral een bevlogen hondenliefhebber. In haar trainingen voor onder andere de Dierenbescherming kwam zij heel wat honden met probleemgedrag tegen. Maar de vrijwilligers hebben vaak niet de tijd om hele cursussen te volgen of dikke boekwerken door te nemen. Daarom schreef Petra Vreemde Honden: een handzaam en super helder geschreven boekje over hondengedrag dat wij niet meteen snappen, maar oh zo handig is als je het wel begrijpt.

Auteur: Petra van Wijngaarden
Aantal pagina’s: 90
Verkoopprijs: 15,95 euro
Formaat: 13 x 19 cm
Uitvoering: softcover
ISBN: 9789048434596

The post Terug van vakantie met een zwerfhond! Wat dan? appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline