Verhuizing panda’s laat langer op zich wachten

Reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Yu komen voorlopig nog niet richting het Ouwehands Dierenpark. De verhuizing is wederom een half jaar uitgesteld. Ze zullen nu op zijn vroegst in het voorjaar van 2017 richting ons land komen. Dit heeft de directeur Robin de Lange afgelopen week bekend gemaakt. China stelt een aantal strenge eisen aan het pandaverblijf. Inmiddels is duidelijk dat het langer duurt dan voorzien om aan al deze eisen te voldoen.

Voor de bouw van zowel het binnen als buitenverblijf werkt het dierenpark op dagelijkse basis nauw samen met diverse Chinese bouwwerkers. Vandaag de dag is de verwachting dat men in november van dit jaar de laatste hand zal leggen aan dit verblijf. Pas na dat moment zullen er twee Chinese pandadeskundigen overkomen om het geheel te inspecteren.

Het Ouwehands Dierenpark krijgt maximaal vijftien jaar de beschikking over het tweetal. De hoop is dat de pandaberen zich hier voort zullen planten. Al is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Reuzenpanda’s moeten namelijk niets van elkaar hebben. Tenzij het vrouwtje vruchtbaar is. Maar dit is slechts drie dagen per jaar het geval. Daarnaast staat bovendien de afspraak dat het Nederlandse dierenpark een eventueel jong na vier jaar dient terug te geven aan het Chinese pandacentrum te Wolong.

The post Verhuizing panda’s laat langer op zich wachten appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline