Vissen kunnen ook last hebben van stress!

wk22 vissen - aquarium2Je kunt je het misschien moeilijk voorstellen, maar vissen kunnen net als mensen ook last hebben van stress. Een beetje stress is niet dodelijk, maar een overdosis kan je buddy wel het leven kosten.

Een vis kan stress krijgen als hij bijvoorbeeld in een warmere of koudere temperatuur leeft dan noodzakelijk is. Hij zal dan zijn organismen meer moeten activeren en dit veroorzaakt stress. Voortdurende stress vermindert de weerstand en dat betekent dat je vis minder bestand is tegen parasieten en ziektekiemen.

Als in de natuur

Een andere oorzaak van stress is de inrichting van het aquarium. Probeer altijd het aquarium net zo in te richten als in de natuur. Ga dus geen vis houden in zuur en zacht water als hij daar niet van houdt. Als je ervoor zorgt dat de vis zich goed op zijn gemak voelt, zal hij er qua kleurenpatroon op zijn best uitzien. Ook is het van belang om het aquarium niet al te vaak opnieuw in te richten, anders zal de vis zich nooit op zijn gemak voelen. Je vindt het zelf tenslotte ook niet fijn als er in de huiskamer steeds weer andere meubels in een nieuwe opstelling staan.

Tiptop en relaxed

Als je rekening houdt met bovenstaande tips ziet je vis er niet alleen tiptop uit, hij zal ook nog eens heel oud worden. Hou ‘m dus vooral relaxed!

The post Vissen kunnen ook last hebben van stress! appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline