Vleermuizen moeten muggen tegengaan

In Miami heeft een gemeenteraadslid een opvallend voorstel ingediend. Tegen muggen die mogelijk het zikavirus met zich meedragen zouden vleermuizen moeten worden ingezet. “Sommige mensen nemen dit niet serieus, maar sommige vleermuissoorten kunnen tot drieduizend muggen per dag eten en ze blijven weg bij mensen”, aldus gemeenteraadslid Rosen Gonzalez.  Het plaatsen van een aantal vleermuizen in de stad zou het aantal muggen al drastisch terug kunnen dringen. “We hebben dit voorstel voor een proefproject gedaan als een gebaar naar milieuactivisten.”

“Die waren kwaad omdat wij bestrijdingsmiddelen in de lucht spoten. Dit is eigenlijk de enige maatregel die het milieu niet schaadt” Gonzalez twijfelt of het voorstel het gaat halen omdat “vleermuizen mensen nerveus maken.”

The American Mosquito Control Association, het instituut dat zich bezighoudt met landelijke muggenbestrijding, heeft echter nog zijn bedenkingen bij een dergelijke opzet. “Er bestaat geen twijfel dat vleermuizen muggen eten, maar om ze als enige maatregel te gebruiken zou gek zijn. Zeker omdat vleermuizen ook ziektes met zich mee kunnen brengen.”

The post Vleermuizen moeten muggen tegengaan appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline